MINI PREDSTALJANJE ZA OSNOVNOŠKOLSKU POPULACIJU

 

U   tijeku   je   provedba   projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica’; prijavitelj je komunalno poduzeće Tekija d.o.o. za obavljanje vodnih usluga, a partneri Grad Pleternica, Grad Požega i Općina Jakšić.

Projekt ,,Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica” uključuje rekonstrukciju i dogradnju postojećeg sustava odvodnje   u Pleternici, Jakšiću, Dervišagi i Vidovcima te proširenje sustava prikupljanja i odvodnje na ostala naselja aglomeracije (Frkljevci, Kadanovci, Gradac, Vesela, Blacko, Viškovci, Srednje Selo, Kuzmica, Bresnica, Sulkovci, Trapari i Novoselci.

Jedna od aktivnosti u sklopu informiranja i vidljivosti je obilazak osnovnih škola te upoznavanje djece nižih razreda s projektom, važnostima očuvanja voda i okoliša na njima prilagođen način. Dana 18.1.2023., u srijedu na području Grada Pleternice provela se edukacija u dvije škole; matičnoj školi fra Kaje Adžića Pleternica i područnoj školi Gradac.

Edukacija školaraca odrađena je u obliku kviza u kojem se prikladno za osnovnoškolski uzrast govorilo o ciljevima na projektu, smanjenju izravnog ispuštanja nepročišćenih otpadnih voda u površinske vode izgradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, važnosti očuvanja pitke vode, pravilnom zbrinjavanju i pročišćavanju otpadnih voda itd.

Moramo pohvaliti znanje naših malih sugrađana is ponosom zaključiti kako će naše vodno blago biti u  sigurnim rukama.

Recommended Posts